Vin de Goffin

Welkom bij Vin de Goffin

Wie zijn wij...

Wij, dat zijn Hanne, Jeroen en Guy ofwel Vin de Goffin. Jeroen begon in 2010 met een kleinschalig fruitbedrijf in bijberoep. De percelen die al vele generaties lang in familiebezit zijn worden verder bewerkt, een traditie/levenswijze wordt hiermee verder gezet.

We hadden een aantal jaren ervaring in de fruitteelt met het telen van appels en peren voordat we de eerste stappen durfden zetten voor het telen van druiven en het maken van onze eigen wijn. In 2017 plantten we het eerste perceeltje wijndruiven aan “In het Weigaardsveld”, in 2020 volgde het tweede perceel “Op de Klein Kommen”.

Kleinschaligheid en traditie dragen we hoog in het vaandel. We produceren jaarlijks niet meer dan een 2000-tal flessen wijn. We kiezen heel bewust voor kwaliteit boven kwantiteit.

Onze wijnen krijgen allemaal een naam van één van onze voorvaderen, een eerbetoon, uit dankbaarheid dat wij vandaag deze prachtige percelen nog zelf kunnen bewerken.

Vin de Goffin

Onze percelen

“In het Weigaardsveld”

Perceel “In het Weigaardsveld”, is een zuidelijk geheld perceel van 25 are groot. Op dit perceel zijn in 2017 drie variëteiten aangeplant: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, goed voor een 600-tal ranken.

“Op de Klein Kommen”

Dit perceel werd in de lente van 2020 aangeplant en bestaat volledig uit Chardonnay. Het is 1 ha groot, er staan 2500 wijnranken op dit perceel.

Vin de Goffin

De wijnkelder

Het hart van onze wijn, waar ambacht en zorg samenkomen

Onze wijnen maken we van begin tot eind zelf, met veel toewijding en in onze eigen kelder – het kloppend hart van ons wijnverhaal. Hier wordt elke fles met zorg gevinifieerd, met respect voor het karakter van de druif en de natuur.

We streven naar wijnen die hun natuurlijke aroma’s behouden, hun eigenheid weerspiegelen en puurheid uitstralen. Hygiëne en precisie zijn daarbij voor ons vanzelfsprekend, zodat de kwaliteit van elke wijn gegarandeerd blijft.

Of je nu kiest voor een frisse witte of een karaktervolle rode, de weg van de wijn begint bij ons – in een kelder waar passie en vakmanschap samenkomen.